BIBLIONET


Biblioteca Hangu si Programul BIBLIONET –
”Lumea in biblioteca mea”
Fundatia I.R.E.X. in colaborare cu toti partenerii inscrisi in acest proiect au reinventat bibliotecile comunale si, implicit, Biblioteca Hangu.
In cadrul acestui program, Biblioteca Hangu a fost  dotata cu 4 calculatoare cu acces la Internet, o imprimantă si un scanner, un videoproiector si un ecran de proiectie, echipamente IT puse, neconditionat, la dispozitia tuturor solicitantilor. În acest context, biblioteca comunala a inceput sa faca pasi inceti, dar siguri spre standardele impuse de revolutia informatională virtuala, să capete alte valente, sa se plieze mai usor nevoilor si cerintelor destul de pretentioase ale utilizatorilor si sa devina unul dintre cei mai importanti vectori prin care comunitatea locala isi poate atinge scopurile, indiferent de ce natura sunt acestea, clasice (cartile) sau informationale, culturale, educative, de divertisment, etc..
Biblioteca Comunală Hangu, capata, astfel, in cadrul comunitatii locale alte dimensiuni, devenind o poarta de acces catre cunoaştere, accesibila oricarui individ, întrucat toate serviciile oferite de aceasta institutie, sunt gratuite.