”Mesagerii Biblionet” - iunie 2010


”MESAGERII BIBLIONET”  este o activitate de voluntariat care a avut ca scop mediatizarea, la nivelul comunitatii locale, a noilor servicii pe care biblioteca, in urma implementarii Programului Biblionet - lumea in biblioteca mea, le punde la dispozitie, solicitantilor.
Prin materializarea acestui program, initiat de Fundatia IREX, care pune la dispoziti oricui, gratis si neconditionat, patru calculatoare conectate la Internet, Biblioteca  Hangu si-a schimbat definitia clasica  de ”Univers al cartii”, de spatiu destinat ”Cuvintelor scrise pe hartie”, iintr-un ”Univers al  cunoasterii”, un spatiu al comunicarii si informarii reale si virtuale, dar si itr-un univers special, unde utilizatorii pot socializa, se pot informa usor, isi pot rezolva anumite probleme, pot sa invete sa lucreze in echipa, se pot angrena in alte activitati decat cele cotidiene, etc.
            Ideea acestui proiecta pornit de la gandul ca era necesara mediatizarea oficiala a serviciului de acces public gratuit la echipamnetele IT conectate la Internet, dar si de la faptul ca o parte dintre utilizatori, ca sa economiseasca timp pentru a sta mai mult la calculatoare, vin la biblioteca cu bicicletele.
    Am stabilit data desfasurarii. Am imprimat fluturasii, am pregatit ecusoanele. Voluntarii au ansamblat aripile fluturasilor și, inarmati cu entuziasm, veselie si responsabilitate, au plecat pe biciclete, sa imparta fluturasii in comuna.
         Faptul că puteau sa plece de acasa, cu bicicletele intr-o misiune speciala, li s-a parut o idee geniala.


Pregatirea fluturasilor si a ecusoanelor


Un comentariu:

Anonim spunea...

Bravo, Liliana!
Ce idei minunate pentru copiii din Hangu!