Ludoteca Hangu


Ludoteca Hangu – speranța unui  zâmbet de copil

"Toți oamenii mari au fost mai întâi copii… însă doar câțiva își amintesc."                               Antoine de Saint-Exupéry


            Fiecare vis împlinit ascunde o poveste, o poveste scrisă cu pasiune, cu perseverență, cu încredere, cu suflet.

            De data aceasta povestea Ludotecii Hangu, speranța unui zâmbet, au scris-o membrii Asociației KGSC, acești oameni speciali, adevărate modele de dăruire, de entuziasm, care nu au uitat nici măcar o clipă că și ei au fost copii și că fiecare jucărie primită le-a adus zâmbete și bucurii.

Nu aş putea să vă descriu însufleţirea şi entuziasmul cu care au răspuns într-o zi copiii veniţi la bibliotecă, la întrebarea mea simplă: „V-ar plăcea să găsiţi la bibliotecă jocuri şi jucării cu care să vă jucaţi aici sau să le împrumutaţi?”  Doar gândul că ar putea exista „o asemenea minune”  la bibliotecă  le-a indus o stare de euforie greu de stăpânit.  Voiam să le povestesc despre proiect, dar atitudinea lor exuberantă m-a determinat să renunţ repede, de teamă că vor visa atât de mult la această „ludotecă”, încât, dacă proiectul nu va prinde viaţă, îi voi dezamăgi definitiv şi nu vor mai avea niciodată încredere în instituţia numită bibliotecă şi nici în mine, ca om.

Am învăţat că dezamăgirile – indiferent de vârstă – dor cumplit. O parte dintre prietenii bibliotecii trăiesc şi aşa  cu povara înfrângerilor zi de zi, să îi rănesc şi eu ar fi mult prea mult pentru ei. Sofocle spunea că ”Nu există bucurie mai mare decât cea venită pe neașteptate”  de aceea am decis să păstrez  tăcerea. Surpriza va fi atunci uriașă și enorm de greu de uitat.
            Datorită Asociației KGSC copiii din Hangu vor sărbători 1 iunie, altfel decât până acum,....



Niciun comentariu: