Mascota ludotecii - ”TOMI”


         Pentru că Mascota ”Învățăcel” este personajul cel mai îndrăgit din bibliotecă, m-am gândit că și Ludoteca ar trebui să aibă o mascotă, dar o mascotă specială, care să își aleagă prietenii în funcție de cum respectă regulile din ludotecă. Eram convinsă că toți copiii vor intra în acest joc și că vor respecta da capo al fine, toate regulile, doar ca să devină favoriții ei.
N-a fost greu să alegem mascota, pentru că toți l-au îndrăgit pe  uriașul Saint Bernard,  care fusese și preferatul  membrilor KGSC Community. (Doar Daniela a vrut rățușca mascotă pentru că avea deja nume - Iaki). E mare, pufos și … serios. El urma să fie mascota ludotecii, dar pentru asta avea nevoie de un nume.  Din zecile de nume, copiii l-au ales pe Tomi. Am confecționat împreună o zgardă, i-am scris numele și l-am așezat pe raftul de sus, vis a vis de Mascota bibliotecii.
Tomi are un ”Regulament de ordine interioară” – câteva reguli pe care utilizatorii ludotecii trebuie să le respecte și o listă pe care prietenii lui  (care respectă toate regulile) se semnează.
Când intră în ludotecă, copiii îl salută și pe Tomi, sau dacă pleacă își iau rămas bun. Uneori, dacă unul dintre ei e mai gălăgios sau indisciplinat se găsește, de fiecare dată un alt copil să îl avertizeze că ar putea să îl supere pe Tomi, iar Tomi ar putea să îl pedepsească.
Așadar, Tomi - mascota ludotecii, se impune mai mult decât aș fi făcut-o eu sau voluntarii, pentru că toți copiii sunt fascinați de asemenea jocuri.
Tomi a devenit subiectul lor de discuții. Cu toții știu cum trebuie să se comporte în ludotecă pentru a deveni preferații lui Tomi, care la fiecare final de an școlar va premia pe prietenii lui cei mai buni.
Tomi e adorat, însă, de toată lumea. 
















Niciun comentariu: