Un succes neașteptat!



Jocul, jocurile şi jucăriile deţin cel mai important loc în viaţa copiilor, iar aceştia ne amintesc acest lucru în permanenţă.

Nu m-am gândit nici măcar o clipă că ludoteca nu se va bucura de aprecierea şi admiraţia celor mici, dar nu mi-am imaginat niciodată că va avea un succes atât de mare şi un ecou atât de răsunător și că va fi cel mai facil mijloc de educație nonformală.

Evaluarea succesului o fac ei, copiii.                                                                                                  În cei 23 de ani de când sunt bibliotecară nu am văzut copii atât de entuziasmaţi, atât de veseli, atât de atenţi, atât de curioşi, atât de inventivi, atât de preocupaţi, atât de creativi şi atât de tentaţi, încât să uite să mai plece acasă.

Jocurile şi jucăriile într-o ludotecă îi pot transforma radical. Învaţă să socializeze, să se joace în echipă, să-şi respecte colegii, să aibă grijă de jucării, să îşi manifeste preferințele, să fie disciplinaţi, politicoşi şi să facă ordine la final. Nimic nu-i apropie şi nu-i motivează mai mult decât jocul şi jocurile dintr-o ludotecă. O demonstrează experienţa greu de destabilizat şi imaginile care ne vorbesc de la sine.

Şi nu au trecut decât câteva zile!

Cea mai specială jucărie e pufosul uriaş Saint Bernard  de aceea acest căţel va fi Mascota Ludotecii. Vom face concurs pentru alegerea numelui mascotei. Voluntarii vor igieniza jucăriile de plastic.

Vom avea atât de multe de făcut la Biblioteca Hangu, datorită Asociației KGSC!
























Un comentariu:

Oana spunea...

Foarte frumos ce-ati facut voi acolo. Pentru copii biblioteca pare acel "acasa" pe care nu-l au multi dintre ei...
Felicitari si la mai multe activitati de acest gen.