”O poveste minunată”



”A fost o dată, ca niciodată, o poveste în care personajul principal care ține loc și de zână și de Făt Frumos și de flori care vorbesc și de zmei, nu este nimeni alta, decât biblioteca noastră.
De fapt biblioteca este ea însăși o poveste, care se desfășoară zi de zi, într-un loc minunat, asemenea unui castel, cu multe nivele, la ultimul etaj, unde e cea mai multă lumină. Acest loc e mai frumos decât multe alte castele și palate din povești, pentru că aici, la intrare sunt zeci de fluturi colorați, pereții sunt zugrăviți în verde, roz și albastru, iar de pretutindeni îți zâmbesc ba Alba ca Zăpada cu Mutulică, ba Pisicile aristocrate, ba un bobocel de rață cu pălărie, ba un cățel alintat, ba o pisică atentă, ba Puișorul galben din desene animate, ba un dinozaur haios, ba Zâna Tinkerbell, plină de veselie. Cum să nu îți placă la biblioteca noastră care pare un basm nesfârșit, pentru că aici găsim cărți cu povești, participăm la tot felul de activități inventate de doamna bibliotecară pentru a ne aduce, din nou și din nou, printre rafturile bibliotecii și pentru a ne determina să devenim educați și înțelepți.
Cu ea facem repetiție la piesele pentru serbări, cu ea facem curat în vacanța de primăvară. Ea ne premiază cu cărți și diplome, atunci când merităm. Ea inventează pentru noi tot felul de concursuri. Ea ne determină să scriem pentru revista ”Ecoul Hangului”.  Eu și colegele mele mergem în fiecare pauză la bibliotecă, pentru că e în aceeași clădire unde învățăm și pentru că mereu avem câte ceva de făcut acolo. În fiecare zi împrumutăm cărți, pentru că ea ne-a spus că dacă vom citi vom fi cei mai ”bogați” oameni de pe pământ. Anul acesta și anul trecut am făcut parte dintre câștigătorii concursului ”Cartea - comoara fantastică din bibliotecă”. Am citit mereu și am reușit să fac o compunere despre vară, pe care doamna a apreciat-o și a publicat-o în revista noastră ”Ecoul Hangului”. Am ascultat-o, așa cum ar trebui să facem toți copiii, iar astăzi sunt un pic mai ”bogată” și îi mulțumesc.                                                                                                               Oare ce ne-am fi făcut fără bibliotecă?
Daniela Popa, absolventă clasa a IV-a


Un comentariu:

Anonim spunea...

Felicitări, Daniela! Ești o norocoasă că aveți o bibliotecă atât de preocupată de ce faceți și ce sunteți voi, copiii!